Tort z kremem

Tort w niecałą godzinę!

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL

- gotowy biszkopt,
- 1,5 kg jabłek, 4 łyżki cukru,
- 1,5 galaretki truskawkowej,
Na krem:
- 1/2 l mleka,
- cukier waniliowy,
- budyń śmietankowy,
- 2 łyżki mąki pszennej,
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej,
- szklanka cukru pudru,
- 3 żółtka,
- kostka masła,
- 3/4 kostki "Kasi".

Przygotowanie:

Jabłka pokroić, udusić z cukrem. Połączyć z galaretką, ostudzić. Budyń rozmieszać z mlekiem i mąkami, zagotować, ostudzić. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem, dodać tłuszcz, cukier waniliowy. Zmiksować budyń z masą z żółtek. Na biszkopt nałożyć zimne jabłka, następnie krem. Polać czekoladą.
Czas przygotowania 45 minut

Smacznego
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas