Tortilla z warzywami i pastą z bakłażana
Prostym, smacznym i niezwykle szybkim w przygotowaniu daniem jest tortilla - czyli placek z mąki pszennej. Służy, jako podstawa do przyrządzania mięsnych oraz warzywnych dań.
Składniki:
- 1 puszka pasty z bakłażana (np. marki Jasmeen)
- 4 placki tortilli (np. marki Sandra)
- 4 plastry żółtego sera
- 1 filet z piersi kurczaka
- 2 pomidory
- 1 cebula
- mix sałat
- oliwa z oliwek
- 1 zielona papryka
- przyprawa do kurczaka
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania:
Na rozgrzanej patelni szklimy cebulę. Kroimy kurczaka na małe kawałki i doprawiamy go przyprawą oraz solą i pieprzem. Następnie smażymy kurczaka na patelni razem z cebulą. Kroimy na małe kawałki pomidory oraz zieloną paprykę. Placki tortilli smarujemy pastą z bakłażana, nakładamy pokrojone warzywa, plastry żółtego sera, garść sałat i gotowego kurczaka razem z cebulą. Następnie zawijamy tortillę i zapiekamy w piekarniku przez około 20 minut. I gotowe!