Tradycyjny kompot z suszu

W niektórych domach pija się go tylko raz do roku - w Wigilię, dlatego smakuje tak wyjątkowo. W innych - tradycja delektowania się tym napitkiem rozciąga się na cały okres świąteczno - noworoczny. Są też tacy, którzy sięgają po ten rarytas zawsze wtedy, kiedy mają ochotę.

Ten smak jest po prostu wyjątkowy
Ten smak jest po prostu wyjątkowy123RF/PICSEL

Suszone owoce umieszczamy w dużym garnku i zalewamy dwoma litrami chłodnej wody. Całość powinna odstać dwie godziny.

Po upływie tego czasu dodajemy przyprawy i plasterki pomarańczy. Gotujemy kompot pod przykryciem na niewielkim ogniu ok. 30 min. Gotowy postawiamy do przestygnięcia.

Sen ma ogromny wpływ na kondycję naszej skóry
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas