Treściwa zupa maślana
Aktualizacja
Zupa maślana jest tak sycąca, że sprawdzi się jako obiad jednodaniowy. Aromat masła i warzywne dodatki to kompozycja idealna. Listę składników możesz modyfikować, bo aksamitny wywar przyjmie wszystko. Zupa maślana jest prosta, zawsze smakuje i zawsze się udaje.
Zupa maślana - przygotowanie
W garnku rozpuść łyżkę masła i zeszklij na niej posiekaną drobno cebulę. Powinna być szklista oraz miękka. Wlej bulion i doprowadź do wrzenia. Następnie dodaj pokrojoną na mniejsze części fasolkę, ziemniaki i groszek.
Kiedy warzywa będą miękkie, dodaj pozostałą ilość masła i śmietanę. Dopraw do smaku, a na talerzu posyp posiekaną natką pietruszki.
Aby podkręcić smak, w czasie gotowania możesz dodać odrobinę koniaku.
Sprawdź też inne nasze przepisy:
Toskańska zupa pomidorowa
Zobacz także: