Zupa krem z marchewki
Zupa krem z marchewki to doskonały sposób na przemycenie zdrowej porcji witamin i składników mineralnych do diety naszych dzieci. Najmłodsi bardzo lubią tę potrawę. Zupa krem z marchewki to proste i delikatne danie, które polubią też osoby na diecie.
Zupa krem z marchewki - przygotowanie
1. Marchewkę obrać i pokroić w plastry, cebulę posiekać w kostkę, imbir pokroić w plasterki. Warzywa podsmażyć na maśle na złoto.
2. Dodać bulion, gotować do miękkości warzyw około 25-30 minut. Dodać skórkę i sok wyciśnięty z pomarańczy. Całość zmiksować za pomocą blendera, przyprawić solą, pieprzem i chili.
3. Jeśli zupa będzie zbyt gęsta można dodać śmietany/jogurtu naturalnego lub bulionu, aby uzyskać pożądaną konsystencję.
Sprawdź też inne nasze przepisy:
Zobacz również: