Trzy odsłony grilla – pomysły na pyszną kiełbasę, kaszankę i szaszłyki

Kiełbasa w marynacie
Kiełbasa w marynaciemateriały prasowe

Kiełbasa w marynacie na ostro

Składniki

  • 6 kiełbas (np. z karkówką od JBB Bałdyga)
  • Szklanka pikantnego ketchupu
  • 2 łyżki musztardy
  • Łyżeczka ostrej papryki
  • 3 łyżki oliwy
  • 2 cebule

Sposób przygotowania

Kaszanka z ziemniakami
Kaszanka z ziemniakamimateriały prasowe

Kaszanka z ziemniakami i cebulą

Składniki

  • 4 kaszanki (np. gryczane od JBB Bałdyga)
  • 8-10 drobnych młodych ziemniaków
  • 3-4 małe czerwone cebule
  • 5-6 ząbków czosnku
  • Oliwa
  • Suszony rozmaryn
  • Sól i pieprz
  • Zielona cebulka do dekoracji

Sposób przygotowania

Szaszłyki
Szaszłykimateriały prasowe

Szaszłyki z kiełbasą i boczkiem

Składniki

  • 3 kiełbasy (np. z linii RACH, CIACH GRILL od JBB Bałdyga)
  • 200 g boczku (np. z beczki JBB Bałdyga)
  • Czerwona papryka
  • Zielona papryka
  • Przyprawa grillowa

Sposób przygotowania

materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?