Trzy pomysły na bakłażana

emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Udostępnij
Gulasz z bakłażanem
Gulasz z bakłażanemmateriały prasowe

Gulasz z ciecierzycą i bakłażanem

Składniki

  • 2 cebule
  • 2 łyżki klarowanego masła
  • 2 łyżeczki proszku garam masala lub curry
  • 1 średniej wielkości bakłażan
  • 1 puszka ciecierzycy np. marki Jasmeen
  • 400 ml przecieru pomidorowego
  • Sól
  • 1 łyżeczka pasty harissa np. marki Jasmeen
  • Garść posiekanej świeżej mięty

Sposób przygotowania

Video Player is loading.
Loaded: 0%
  • subtitles off, selected
Current Time 0:00
Duration -:-
Stream Type LIVE
reklama
dzięki reklamie oglądasz za darmo
Wieprzowy gulasz z papryką
Watermark Video
Wieprzowy gulasz z paprykąInteria KulinariaInteria Kulinaria
Faszerowany bakłażan
Faszerowany bakłażan123RF/PICSEL

Faszerowany bakłażan

Składniki

  • 0,5 kostki bulionu drobiowego
  • 20 dag pieczarek
  • 1 cukinia
  • 1 bakłażan
  • 1 cebula
  • 1,5 łyżki oliwy z oliwek
  • 20 dag startego sera żółtego
  • ½ szklanki kaszy jęczmiennej perłowej
  • Świeże zioła: oregano, bazylia
  • Sól do smaku

Sposób przygotowania

Video Player is loading.
Loaded: 0%
  • subtitles off, selected
Current Time 0:00
Duration -:-
Stream Type LIVE
reklama
dzięki reklamie oglądasz za darmo
Faszerowany bakłażan
Faszerowany bakłażanInteria KulinariaInteria Kulinaria
Pasta z bakłażana
Pasta z bakłażana123RF/PICSEL

Pasta z bakłażana

Składniki

  • 2 duże bakłażany
  • ¼ szklanki oliwy
  • ¼ szklanki soku z cytryny
  • 3 ząbki czosnku pokrojonego na ćwiartki
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 łyżeczki drobno posiekanej natki pietruszki

Sposób przygotowania

Video Player is loading.
Loaded: 0%
  • subtitles off, selected
Current Time 0:00
Duration -:-
Stream Type LIVE
reklama
dzięki reklamie oglądasz za darmo
Pasta z pieczonego bakłażana
Pasta z pieczonego bakłażanaInteria KulinariaInteria Kulinaria
materiały prasowe
emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Udostępnij
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Przejdź na