Tutti- frutti
Z różnymi owocami.

Składniki:
- paczka herbatników, - 10 dag mielonych orzechów, - 4 czubate łyżki cukru, - łyżka masła, - 1/2 szklanki mleka, - 20 dag mrożonych jagód, - 4 łyżki cukru pudru, - galaretka z owoców leśnych, - 2 kubeczki śmietanki kremówki, - 20 dag malin mrożonych, - galaretka malinowa, - 2 galaretki agrestowe, - do ozdoby: maliny, truskawki, - borówki amarykańskie
Przygotowanie:
1. Herbatniki drobno pokrusz, zmieszaj z orzechami. Z cukru zrób lekki karmel, rozprowadź z masłem i mlekiem, wymieszaj z herbatnikami. Masę rozsmaruj na spodzie tortownicy. 2. Jagody zagotuj z połową cukru pudru, wsyp galaretkę z owoców leśnych, zmiksuj, przestudź. Ubij na sztywno 1 kubeczek śmietanki, wymieszaj z zimnymi jagodami. Wylej na masą herbatnikową, ochłodź. 3. Galaretkę malinową rozpuścić w 1/2 szkl. wody. Resztą śmietanki ubij z pozostałym cukrem pudrem. Wymieszaj z zimną galaretką. na zastygniętą masę jagodową wysyp maliny, zalej pianką malinową. Zastudź. Wierzch ozdób owocami. Zalej galaretką agrestową rozrobioną w 3 szklankach wody.