Reklama

Reklama

Udka duszone ze śliwkami

Pomysł na niedzielny obiad

Składniki:

  • 4 udka kurczaka
  • 8 suszonych śliwek
  • 2 jabłka
  • mały przecier pomidorowy
  • cebula
  • kawa
  • sól, pieprz

Reklama

Przygotowanie:

1. Udka umyj, oprósz solą i pieprzem, natrzyj przecierem pomidorowym, oprósz kawą. Jabłka pokrój w ósemki, wytnij gniazda nasienne. Cebulę obierz, pokrój w piórka.

2. Olej wlej do brytfanny, włóż udka. Obłóż śliwkami i jabłkami Piecz godzinę w 180°C. Odwróć na drugą stronę, obłóż cebulą, piecz 15 minut.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje