Udka duszone ze śliwkami

Pomysł na niedzielny obiad

Udka posmaruj przecierem pomidorowym
Udka posmaruj przecierem pomidorowym123RF/PICSEL

Składniki:

  • 4 udka kurczaka
  • 8 suszonych śliwek
  • 2 jabłka
  • mały przecier pomidorowy
  • cebula
  • kawa
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

1. Udka umyj, oprósz solą i pieprzem, natrzyj przecierem pomidorowym, oprósz kawą. Jabłka pokrój w ósemki, wytnij gniazda nasienne. Cebulę obierz, pokrój w piórka.

2. Olej wlej do brytfanny, włóż udka. Obłóż śliwkami i jabłkami Piecz godzinę w 180°C. Odwróć na drugą stronę, obłóż cebulą, piecz 15 minut.

Chwila dla Ciebie
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas