Waflowy żaglowiec z czekoladą

Zamiast używać gotowej czekolady, możesz sama zrobić masę do wafli, dodając do niej np. posiekane bakalie.

Wypróbuj przepis!
Wypróbuj przepis!123RF/PICSEL

Przygotowanie:

Wafle posmaruj czekoladą i ułóż jeden na drugim (wafel na wierzchu zostaw nieposmarowany). Włóż do lodówki. Gdy schłodzone wafle połączą się dobrze z czekoladą, wytnij z nich kształt łódki z żaglami, okryj je osobno folią spożywczą.

Zrób krem: masło utrzyj mikserem na puszysto. Stopniowo dodawaj cukier puder, miksując. Dodaj aromat, mleko i miksuj jeszcze 3 min. Jeśli chcesz zabarwić krem, podziel go na porcje, dodaj barwniki, osobno krótko zmiksuj. Kremem posmaruj części żaglówki. Udekoruj cukierkami, żelkami itd.

Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas