Reklama

Reklama

Warstwowy koktajl bananowo malinowy

Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy

Składniki:

  • mleko wiejskie bez laktozy np. "Piątnica" 400ml
  • śmietanka 30% 200ml
  • dojrzałe banany 3szt.
  • kostki lodu 3-4 szt.
  • cukier waniliowy 1 łyżeczka
  • żółtko jajka 1 szt. (jajko należy wcześniej sparzyć)
  • maliny świeże lub mrożone 500g
  • woda mineralna 100ml
  • kostki lodu 3-4 szt.
  • miód 1 łyżeczka
  • czekolada gorzka 3 kostki

Sposób przygotowania:
1. Banany, mleko, kostki lodu, cukier waniliowy i żółtko dokładnie zmiksować. Koktajl wlewamy do połowy wąskich szklanek.
2. Następnie należy zmiksować maliny z wodą, lodem i miodem. Wlewać powoli - po łyżce na warstwę bananową tak, aby się nie połączyły.
3. Podawać z bitą śmietaną, przyrządzoną ze śmietanki 30%. Koktajl posypać tartą czekoladą

Reklama

materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje