Reklama

Reklama

Warto mieć chrapkę na zieloną kanapkę

Takie kromki cieszą oczy i… dostarczają dużo chlorofilu. To związek, który stabilizuje ciśnienie krwi, zwiększa odporność i pomaga pozbywać się toksyn z organizmu.

Z pastą z groszku i mięty

Składniki

  • 1 szklanka zielonego groszku
  • 15 dag kremowego twarogu
  • 1 cebulka
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 gałązki mięty
  • 2 łyżki oliwy
  • 4 łyżki pestek słonecznika
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • 6 kromek chleba pszennego

Sposób przygotowania

Groszek przebierz, opłucz. W garnku zagotuj posoloną wodę ze szczyptą cukru. Wrzuć groszek i obraną cebulkę. Gotuj 10 minut. Odcedź, przelej na sitku zimną wodą, dobrze osącz. Miętę opłucz, osusz, listki oderwij od gałązek. Czosnek obierz, wrzuć do malaksera. Dodaj twaróg, miętę, słonecznik i zielony groszek. Wlej oliwę. Całość zmiksuj na gładką pastę. Dopraw ją do smaku solą i pieprzem. Chleb posmaruj grubo pastą. Przed podaniem kanapki udekoruj, np. plasterkami rzodkiewki i rukolą.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje