Warto mieć chrapkę na zieloną kanapkę

Kanapki z pastą z groszku
Kanapki z pastą z groszku123RF/PICSEL

Z pastą z groszku i mięty

Składniki

  • 1 szklanka zielonego groszku
  • 15 dag kremowego twarogu
  • 1 cebulka
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 gałązki mięty
  • 2 łyżki oliwy
  • 4 łyżki pestek słonecznika
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • 6 kromek chleba pszennego

Sposób przygotowania

Kanapki z pastą szpinakową
Kanapki z pastą szpinakową123RF/PICSEL

Ze szpinakowym pesto

Składniki

  • 35 dag szpinaku
  • 1/2 szklanki orzechów laskowych (bez brązowej skórki)
  • 3 ząbki czosnku
  • sok z 1/2 cytryny
  • 5 dag parmezanu
  • 1/4 szkl. oliwy
  • 3 jajka
  • sól
  • pieprz
  • 6 kromek razowego chleba z ziarnami

Sposób przygotowania

Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?