Warzywa na kruchym spodzie

Nie tylko pięknie wygląda ale także znakomicie smakuje!
Nie tylko pięknie wygląda ale także znakomicie smakuje!123RF/PICSEL

Składniki na nadzienie:

  • marchew
  • 1/3 selera
  • 2 cebule
  • 6 pieczarek
  • 4 brukselki
  • ½ kalarepki
  • 15 dkg żółtej fasolki szparagowej
  • 2 łyżki zielonego groszku
  • ½ żółtej lub czerwonej papryki
  • 1 łyżka mąki kukurydzianej
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa warzywna
  • 4 łyżki tartego żółtego sera
  • ząbek czosnku
  • majeranek
  • tymianek
  • bazylia

Składniki na ciasto:

  • jajko
  • mąka bezglutenowa
  • sól
  •  ½ łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia
  •  1/3 kostki margaryny

Sposób przygotowania: