Składniki na 2 osoby: - 450 g wątłusza, - sok z połowy cytryny, - pół pęczka mieszanych ziół (pietruszka, koperek, trybulka), - 50 g masła, - sól, biały pieprz, - 350 g pomidorów, - 300 g cukinii, - 150 g sosu béarnaise, - tłuszcz do formy, - cytryna i pietruszka do dekoracji Przygotowanie: Rybę umyć, skropić sokiem z cytryny i odstawić na 10 minut. Zioła umyć, oberwać listki, posiekać. Masło wymieszać z ziołami, doprawić solą i pieprzem. Pomidory i cukinię umyć, pokroić w plastry. Naczynie do gotowania w mikrofalówce natrzeć tłuszczem, ułożyć w nim pomidory i cukinię, przyprawić solą i pieprzem. Naczynie przykryć. Warzywa piec 7-8 minut przy mocy 650 watt. W tym czasie ponacinać rybę i natrzeć ją przygotowanym masłem ziołowym. Następnie wyłożyć rybę na warzywa, przykryć i piec jeszcze 5 minut przy mocy 650 watt. Podawać z podgrzanym sosem béarnaise. Dekorować plasterkami cytryny i pietruszką. Czas przygotowania: 30 minut Jedna porcja zawiera: 2430 kJ/580 kcal