Składniki: - 40 dag wątróbki cielęcej, - 25 dag cytryn, - 1/4 szklanki oliwy, - 5 dag ketchupu, - 3 dag musztardy, - 2 dag mąki, - tłuszcz, sól, curry, papryka mielona, - szklanka ryżu, - 1/2 czerwonej papryki, - 1 mała cebula, łyżka masła, - główka sałaty, - 1/2 szklanki śmietany, - 2 łyżki majonezu Przygotowanie: Cytryny umyć, sparzyć, zalać wrzącą wodą, obrać ze skórki. Pokroić w plasterki, usuwając pestki. Posypać solą i ułożyć w słoju, szczelnie zakręcić wieczko, pozostawić w temperaturze pokojowej na 3-4 dni. Następnie dolać wrzącą oliwę, ketchup, musztardę i resztę przypraw do smaku. Odstawić na jeszcze 2 dni. Posiekać cebulkę, podsmażyć na maśle, wsypać ryż i mieszając smażyć aż stanie się szklisty. Zalać 3 szklankami wody, wymieszać, posolić i dusić około 20 minut pod przykryciem. Na 5 minut przed końcem duszenia dodać pokrojoną w drobną kosteczkę paprykę. W trakcie duszenia mieszać co kilka minut. Wątróbkę obrać z błon, zalać mlekiem, odstawić na 2 godziny. Następnie wyjąć osuszyć. Pokroić w cienkie szerokie plastry. Oprószyć papryką, curry i mąką. Zrumienić z obu stron. Dodać cytryny razem z marynatą, chwilę dusić. Przełożyć do piekarnika. Zapiekać 10-15 min w temp. 180 st. C. Podać z ryżem oraz sałatą polaną śmietaną wymieszaną z majonezem.