Wegetariańska
Pizza dla wegetarian i nie tylko.

Składniki na 6 porcji:
Ciasto: - 2 szklanki mąki, 5 dag drożdży, - szklanka wody lub szklanka mleka , - 6 łyżek oliwy, sól i cukier. Dodatki: - po 1 cebuli i cukinii, ząbek czosnku, - 3 pomidory, 1 bakłażan, 1 papryka, - 3 łyżki oleju, 20 dag żółtego sera, - sól, pieprz, rozmaryn, oregano.
Przygotowanie:
Drożdże wymieszać z 1 łyżką cukru, 1 łyżką mąki i 2 łyżkami wody. Odstawić zaczyn drożdżowy do wyrośnięcia. Dodać go do mąki, potem posolić, dodać oliwę i wodę. Wyrobić ciasto, po czym zostawić je do wyrośnięcia na około 15 minut. Warzywa obrać, pokroić i usmażyć na oleju. Ciasto wyłożyć na blachę, zawijając jego brzegi. Położyć na nim warzywa, po-sypać startym żółtym serem. Piec 20 minut. Czas przygotowania 50 minut
Znasz lepszy przepis? Przyślij go do nas!