Wieprzowina w strączkach

Danie sycące, a jakie pyszne!

Gulasz
Gulasz123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Mięso umyj i dokładnie osusz. Pokrój w kostkę o boku ok. 2 cm. Oprósz cząbrem, solą i pieprzem ziołowym. Wymieszaj, przykryj, odstaw na 30 minut. 

2. 2-3 łyżki oleju rozgrzej. Mięso oprósz mąką, przemieszaj, włóż na olej. Smaż, aż równomiernie się zrumieni ze wszystkich stron. 

3. Warzywa oczyść, opłucz i osusz. Kapustę pokrój w paski, marchewkę na plasterki, cebulę posiekaj, a fasolki przetnij na połówki. Rozdrobnione warzywa dodaj do mięsa, wlej gorący bulion, wsyp mieloną paprykę i kminek. Przemieszaj, dosyp granulowany czosnek. Zmniejsz ogień i duś pod przykryciem, aż mięso i warzywa będą miękkie (około 40 minut). W trakcie duszenia uzupełniaj wyparowaną wodę, by składniki nie przypaliły się. Pod koniec ew. posól do smaku.

Wieprzowy gulasz z paprykąInteria Kulinaria
Naj
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas