Włoska jarzynowa

Wyśmienita i aromatyczna

Zupa jarzynowa
Zupa jarzynowa123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Pomidory pokrój na kawałki. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Łodygi selera i cukinię oczyść, potnij na kawałki. Marchewki obierz, umyj, pokrój w plasterki. Kapustę opłucz, poszatkuj. Brokuł podziel na różyczki. Rozgrzej oliwę, zeszklij na niej cebulę i czosnek, dodaj pozostałe warzywa (bez pomidorów i brokułów). Duś 5 minut. Dolej bulion i gotuj jeszcze 15 minut. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu, odcedź. Na 10 minut przed końcem gotowania do zupy dodaj brokuły i pomidory. Przypraw solą, pieprzem i tymiankiem. Zupę podawaj z makaronem.

Naj
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas