Wołowina z pesto
Brak pomysłów na mięsny obiad? Oto jeden z nich!

Składniki
- Mięso:
- 80 dag polędwicy wołowej
- 4 gałązki rozmarynu
- ziemniak
- olej do smażenia
- sól
- pieprz
- Pesto: 2 pęczki pietruszki
- 4 łyżki oliwy
- pół szklanki orzechów piniowych
- mały ząbek czosnku
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania
1. Mięso pokrój w cienkie plastry,rozgnieć dłonią, smaż 4 minuty z każdej strony, przypraw solą i pieprzem.Uformuj z plastrów koszyczki,przewiąż je sznurkiem przeplatanym gałązką rozmarynu.2. Ziemniak pokrój w bardzo cienkie plastry, przypraw solą i pieprzem. Smaż na złoto z każdej strony na gorącym oleju.3. Wszystkie składniki na pesto,poza oliwą, zmiksuj blenderem,dodaj oliwę, wymieszaj.4. Wołowinę układaj na talerzu,dekoruj sosem i chipsem z ziemniaka. Podawaj z purée.