Wołowina z pesto

Brak pomysłów na mięsny obiad? Oto jeden z nich!

Składniki

  • Mięso:
  • 80 dag polędwicy wołowej
  • 4 gałązki rozmarynu
  • ziemniak
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz
  • Pesto: 2 pęczki pietruszki
  • 4 łyżki oliwy
  • pół szklanki orzechów piniowych
  • mały ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

1. Mięso pokrój w cienkie plastry,rozgnieć dłonią, smaż 4 minuty z każdej strony, przypraw solą i pieprzem.Uformuj z plastrów koszyczki,przewiąż je sznurkiem przeplatanym gałązką rozmarynu.

2. Ziemniak pokrój w bardzo cienkie plastry, przypraw solą i pieprzem. Smaż na złoto z każdej strony na gorącym oleju.

3. Wszystkie składniki na pesto,poza oliwą, zmiksuj blenderem,dodaj oliwę, wymieszaj.

4. Wołowinę układaj na talerzu,dekoruj sosem i chipsem z ziemniaka. Podawaj z purée.

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje