Wołowina z pesto

Brak pomysłów na mięsny obiad? Oto jeden z nich!

Wołowina
Wołowina123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Mięso pokrój w cienkie plastry,rozgnieć dłonią, smaż 4 minuty z każdej strony, przypraw solą i pieprzem.Uformuj z plastrów koszyczki,przewiąż je sznurkiem przeplatanym gałązką rozmarynu.

2. Ziemniak pokrój w bardzo cienkie plastry, przypraw solą i pieprzem. Smaż na złoto z każdej strony na gorącym oleju.

3. Wszystkie składniki na pesto,poza oliwą, zmiksuj blenderem,dodaj oliwę, wymieszaj.

4. Wołowinę układaj na talerzu,dekoruj sosem i chipsem z ziemniaka. Podawaj z purée.

Jak szybko zrobić pesto?Interia Kulinaria
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas