Reklama

Reklama

Wołowina z piekarnika

W sam raz na niedzielny obiad

Składniki

  • 8 plastrów wołowiny
  • łyżeczka imbiru w proszku
  • czerwona papryka
  • 8 plastrów żółtego sera
  • cebula
  • olej
  • mąka
  • 2 szkl. bulionu wołowego
  • sól, pieprz
  • kilka pomidorków koktajlowych

Sposób przygotowania

1. Mięso opłucz, osusz, przykryj folią spożywczą i rozbij na cienkie płaty. Oprósz je solą, imbirem oraz pieprzem. Oczyść strąk papryki, pokrój na kawałki. Na każdym płacie mięsa ułóż po plasterku sera i po kawałku papryki. Zwiń roladki. Obwiąż je lub zepnij szpilkami. 

2. Cebulę obierz, pokrój na ósemki. W brytfannie rozgrzej 2-3 łyżki oleju. Roladki oprósz mąką, obsmaż na rumiano razem z cebulą. Zalej bulionem wołowym. Przykryj i duś w piekarniku ok. 40 min w temp. 170 st. 5 min przed końcem wrzuć do brytfanny pomidorki.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje