Wołowina z piekarnika

W sam raz na niedzielny obiad

Roladki wołowe
Roladki wołowe123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Mięso opłucz, osusz, przykryj folią spożywczą i rozbij na cienkie płaty. Oprósz je solą, imbirem oraz pieprzem. Oczyść strąk papryki, pokrój na kawałki. Na każdym płacie mięsa ułóż po plasterku sera i po kawałku papryki. Zwiń roladki. Obwiąż je lub zepnij szpilkami. 

2. Cebulę obierz, pokrój na ósemki. W brytfannie rozgrzej 2-3 łyżki oleju. Roladki oprósz mąką, obsmaż na rumiano razem z cebulą. Zalej bulionem wołowym. Przykryj i duś w piekarniku ok. 40 min w temp. 170 st. 5 min przed końcem wrzuć do brytfanny pomidorki.

Przepis na lazanię z wołowinąInteria Kulinaria
Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas