Reklama

Reklama

Wrzeciona z papryką

Przyrządzając ulubione danie bliskich, wystarczy część mięsa zastąpić kolorowymi jarzynami, by tradycyjne mielone stały się lżejsze, zdrowsze i... jeszcze smaczniejsze!

Składniki dla: 4 porcje

Składniki

  • 40 dag mielonej karkówki
  • 2 małe strąki czerwonej papryki
  • 1 łyżka czarnych oliwek
  • 1 czerstwa kajzerka
  • 1 jajko
  • 2 łyżeczki ostrej musztardy
  • 2 łyżki oleju
  • mielona słodka i ostra papryka
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

1. Papryki rozetnij, oczyść, posiekaj. Oliwki pokrój w kostkę. Kajzerkę namocz, odciśnij. 

2. Mięso przełóż do miseczki. Dodaj bułkę, jajko i musztardę. Dołóż paprykę oraz oliwki. Masę mięsną przypraw na pikantnie solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką. Wyrób. 3 Z masy uformuj 8 owalnych kotlecików. Posmaruj je olejem. Ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Piecz ok. 30 minut w temp. 190 st.  

Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje