Wrzeciona z papryką

Przyrządzając ulubione danie bliskich, wystarczy część mięsa zastąpić kolorowymi jarzynami, by tradycyjne mielone stały się lżejsze, zdrowsze i... jeszcze smaczniejsze!

Mielone kotlety
Mielone kotlety123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Papryki rozetnij, oczyść, posiekaj. Oliwki pokrój w kostkę. Kajzerkę namocz, odciśnij. 

2. Mięso przełóż do miseczki. Dodaj bułkę, jajko i musztardę. Dołóż paprykę oraz oliwki. Masę mięsną przypraw na pikantnie solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką. Wyrób. 3 Z masy uformuj 8 owalnych kotlecików. Posmaruj je olejem. Ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Piecz ok. 30 minut w temp. 190 st.

Tina
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas