Reklama

Reklama

Wyjątkowo smaczne ciasta

Niektórzy wolą lekkie desery owocowe, inni kremowe, ze śmietanowymi masami. Wybierz ten wariant, który najbardziej ci odpowiada!

Kremowiec z galaretką

Składniki dla: 12 porcji

Składniki

  • 2 opakowania śmietany 36 proc.
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • serek mascarpone
  • żelatyna

Składniki - dodatkowo

  • 3 galaretki w różnych kolorach
  • mus malinowy
  • różyczki cukiernicze
  • cytryna

Składniki - spód

  • 2 paczki herbatników

Sposób przygotowania

1. Galaretki rozpuść. Wylej każdą do głębokiego talerza, odstaw do lodówki, by dobrze stężały. Pokrój w kostkę. 

2. Śmietanę ubij z cukrem i serkiem. Dodaj żelatynę, kilka pokruszonych herbatników i kostki galaretki. Delikatnie wymieszaj. 

3. Na dnie miski ułóż plastry cytryny, wyłóż krem, wyrównaj, przykryj herbatnikami. Schłodź. Wyjmij. Podawaj z musem malinowym, ozdób różyczkami.  

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje