Wytrawne muffiny

Polecamy tę prostą przekąskę na początek roku szkolnego.

Muffiny z szynką to znakomita przekąska
Muffiny z szynką to znakomita przekąska123RF/PICSEL

Składniki

  • 2 szklanki mąki 
  • 2 jajka 
  • 1 szklanka mleka 
  • 1 posiekana w kostkę cebula 
  • 100 g szynki pokrojonej w paski 
  • 120 g masła 
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia 
  • sól 
  • 1 łyżeczka musztardy

Przygotowanie


Podsmaż cebulę na maśle, przestudź, wymieszaj z mlekiem, jajkami i musztardą. Do miski przesiej mąkę, dosyp proszek do pieczenia i szczyptę soli, dodaj masę i szynkę. Piecz 25 minut w 180 stopniach C.

Pralinki kokosoweInteria Kulinaria
Show
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas