Z czekoladowym nadzieniem

Upiecz z dziećmi ciasto z jabłek i czekolady. Jest pyszne!

Jest pyszne
Jest pyszne 123RF/PICSEL

Obydwie czekolady posiekać, stopić, podgrzewając na małym płomieniu, cały czas mieszając. Przestudzić. W tym czasie jabłka umyć, obrać, wyciąć gniazda nasienne, miąższ pokroić w grubą kostkę.

Jajka ubić z solą, cukrem i cukrem wanilinowym. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i przyprawą do piernika. Porcjami wsypać do ubitych jajek. Dodać kawałki jabłek. Delikatnie wymieszać ciasto łyżką. Blachę wysmarować tłuszczem i oprószyć mąką. Na spodzie rozsmarować przygotowane ciasto.

Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175°C. Piec przez 40 minut. Odstawić do wystudzenia. Białka ubić, utrzeć razem z cukrem pudrem i cynamonem na gładki lukier. Posmarować nim wystudzone ciasto. Udekorować jabłkami. 

Sernik z czekoladą - tani przepis na pyszne ciastoInteria Kulinaria
Życie na Gorąco
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas