Reklama

Reklama

Z jeżynami i bezą

Tak pyszne i delikatne, że rozpływa się w ustach!

Składniki dla: 12 porcji

Składniki

  • 2 niepełne szklanki mąki
  • 12 dag zimnego masła
  • 3/4 szklanki cukru pudru
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżka smalcu
  • 4 żółtka

Składniki - beza

  • 4 białka
  • szczypta soli
  • niepełna szklanka drobnego cukru
  • duża rynienka jeżyn

Sposób przygotowania

1. Wszystkie składniki na kruche ciasto zagnieć, uformuj kulę, owiń w folię i włóż do lodówki na 30 minut. Następnie wylep nim formę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz 20 minut w temp. 190°C. 

2. Białka ubij ze szczyptą soli. Pod koniec dodaj cukier (partiami) i ucieraj, dopóki cały się nie rozpuści. Na schłodzony spód ciasta wyłóż owoce, przykryj je pianką z białek. Piecz około godziny w temp. 140°C.  

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje