Z pieczarkami

Warzywna zapiekanka z dodatkiem ryby.

Pieczarki w zapiekance zawsze smakują świetnie
Pieczarki w zapiekance zawsze smakują świetnie 123RF/PICSEL

Składniki:

  • 5 dużych ziemniaków
  • 40 dag pieczarek
  • 80 dag filetów rybnych
  • 400 ml śmietany
  • cebula
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • 6 plastrów żółtego sera
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

1. Cebulę posiekaj. Pieczarki umyj, pokrój, podsmaż na maśle z cebulą. Dodaj śmietanę, duś 5 minut.

2. Ziemniaki pokrój na plastry, gotuj na parze 7 minut. Filety usmaż.

3.  Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem, na dnie ułóż warstwę ziemniaków, na nich kolejno: pieczarki, ziemniaki, rybę i plastry żółtego sera. Zapiekaj 30 minut w temp. 180˚C.

Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas