Zamiast ziemniaków

Gdy nie masz pomysłu na obiad, a chcesz zaskoczyć domowników nowym smakiem, zapraszamy do wykorzystania naszego przepisu. Warzywne puree może być dodatkiem do mięs albo sadzonego jajka. Smakuje naprawdę wyjątkowo.

Zamiast ziemniaków proponujemy pyszne, warzywne puree.
Zamiast ziemniaków proponujemy pyszne, warzywne puree. 123RF/PICSEL

Składniki:

  • 1 kalafior (nieduży)       
  • 3 małe marchewki
  • ½ puszki białej fasolki
  • koperek lub natka pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • ząbek czosnku
  • cebula
  • 1 łyżka oliwki z oliwek

Sposób przygotowania:

Kalafiora, marchewkę i fasolkę ugotować w małej ilości wody z dodatkiem soli. Gdy ostygnie, zmiksować. Cebulę obrać, posiekać, podsmażyć na oliwie, dodać do puree, posypać zieleniną. Podawać jako dodatek do obiadu.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas