Reklama

Reklama

Zapiekanka z kaszą, szpinakiem i jajkami

Gotowa w godzinę!

Składniki:

●200 g kaszy gryczanej

Reklama

●1/4 opakowania zamrożonych lub świeżych liści szpinaku

●marchewka

●mała cukinia

●granulowany czosnek

●sól, pieprz

●4 jajka

●olej

●bulion

●ew. 2 łyżki posiekanej natki do posypania

Przygotowanie:

1. Kaszę wsyp do kokilek i zalej minimalnie ponad poziom kaszy gorącym bulionem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 190°C. Piecz ok. 5 minut.

2. Marchew i cukinię zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Przesmaż na rozgrzanym oleju ze szpinakiem, dopraw solą i czosnkiem. Wyjmij kokilki i dodaj do kaszy warzywa, wymieszaj. Dopraw solą, pieprzem i czosnkiem. Skrop olejem i wstaw do piekarnika na kolejne 5 min. Po tym czasie wyjmij, wbij jajka, oprósz solą i pieprzem. Zapiekaj, aż się zetną.

3. Zapiekanki przed podaniem możesz posypać natką pietruszki.


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje