Zapiekanka ziemniaczana

Syci na długo!

Zapiekanka ziemniaczana
Zapiekanka ziemniaczana123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Na patelni rozgrzej olej. Zrumień drobno posiekaną cebulę i czosnek. Dodaj pokrojoną kiełbasę i boczek. Przypraw solą, pieprzem i oregano. Smaż na dużym ogniu kilka minut. 

2. Ziemniaki obierz, ugotuj i pokrój w plastry. Jajko wymieszaj widelcem, dodaj śmietanę i starty na tarce żółty ser. Żaroodporne naczynie posmaruj olejem, ułóż warstwę ziemniaków, przypraw. Połową sosu zalej ziemniaki. Ułóż drugą warstwę, polej śmietaną z jajkiem i serem. 

3. Wstaw do piekarnika i piecz 20 minut w temp. 180 st. C. Udekoruj ziołami.

Jak zrobić zapiekankę ziemniaczaną?Interia Kulinaria
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas