Reklama

Reklama

Zdrowe i aromatyczne potrawy z kiszonek

Poza walorami smakowymi dania na bazie kiszonek mają mnóstwo właściwości odżywczych i zdrowotnych.

Kiszonki są naturalnym probiotykiem. Wspomagają pracę jelit, wpływają na odporność. Dzięki bogatej zawartości witamin i składników mineralnych kiszone warzywa mogą nam posłużyć za naturalne suplementy diety.

Reklama

Po dania z kiszonej kapusty czy ogórków mogą sięgać osoby będące na diecie, ponieważ tak przygotowane warzywa odznaczają się niską zawartością kalorii, są też bogate w błonnik, który reguluje procesy trawienia.

Z kiszonek łatwo przygotować prostą surówkę do obiadu, aromatyczną i rozgrzewającą zupę lub dodatek do placków ziemniaczanych. Zobacz, jakie pomysły na kiszonki ma Piotr Kucharski!


x-news/INTERIA.PL

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje