Zdrowie tkwi w… kolorach

Szakszuka
Szakszukamateriały prasowe

Czerwone na śniadanie - szakszuka

Składniki

  • Pomidory krojone bez skórki np. marki Sandra
  • Papryka czerwona
  • 2 ząbki czosnku
  • Cebula
  • Natka pietruszki
  • 2 jajka
  • Oliwa
  • Słodka papryka
  • Sól, pieprz do smaku
Przepis na tunezyjską szakszukęInteria KulinariaInteria Kulinaria
Brzoskwinie pod kruszonką
Brzoskwinie pod kruszonkąmateriały prasowe

Żółte i pomarańczowe na deser - brzoskwinie pod kruszonką

Składniki

  • Brzoskwinie z puszki np. marki Sandra
  • 100 g masła
  • 100 g cukru pudru
  • 200 g mąki pszennej
  • Opcjonalnie lody waniliowe

Sposób przygotowania

Kanapka z awokado
Kanapka z awokadomateriały prasowe

Zielone na kolację - kanapka z awokado i kiełkami fasoli

Składniki

  • Pieczywo razowe
  • Awokado
  • Łyżka soku z limonki
  • Ogórek zielony
  • Kiełki fasoli mung np. marki Sandra
  • Sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania

Zmysłowe smaki: Jak obrać i jeść awokadoZmysłowe smakiInteria.tv
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?