Ze szparagami i jajkiem

Szparagi umyj, odetnij końcówki, gotuj we wrzątku ze szczyptą cukru.

Składniki dla 4 osób:

  • mała cukinia
  • 2 świeże ogórki
  • pęczek zielonych szparagów
  • 2 jajka
  • pęczek rzodkiewek
  • 10 dag orzechów piniowych 
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • szczypta cukru
  • sól
  • pieprz

Reklama

Sposób przygotowania: 


1. Cukinie i ogórki pokrój wzdłuż na plastry, oprósz solą i pieprzem, odstaw. Szparagi umyj, odetnij końcówki, gotuj we wrzątku ze szczyptą cukru. Jajka ugotuj na twardo. Rzodkiewki pokrój w plastry. Orzeszki upraż na suchej patelni.

2. Cukinie i ogórki usmaż na maśle. Na talerzu rozłóż cukinie z ogórkiem, szparagi, plastry rzodkiewki, jajka. Posyp orzeszkami i posiekaną natką pietruszki.

Czas przygotowania: ok. 40 minut


Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje