Żeberka słodko-pikantne

Żeberka podaj z sosem
Żeberka podaj z sosem123RF/PICSEL

Składniki

  • 1 kg żeberek
  • 3/4 szkl. dżemu pomarańczowego
  • sok wyciśnięty z 1/2 pomarańczy
  • 1/3 szkl. pikantnego keczupu
  • 2 duże cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki suszonego rozmarynu
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • szczypta mielonego kminku
  • 2-3 ziarenka jałowca
  • 1 łyżka mielonej słodkiej papryki
  • pieprz ziołowy
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • olej do smażenia
Żeberka BBQ - klasyczny przepis na pieczone żeberkaInteria KulinariaInteria Kulinaria
Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?