Reklama

Reklama

Żeberka w sosie barbecue

Idealne danie na weekendowe spotkanie w gronie znajomych.

Składniki

  • 1 kg żeberek,
  • 4 cebule,
  • kminek,
  • sos barbecue,
  • sól,
  • pieprz,
  • odrobina chilli,
  • olej.

Żeberka płuczemy, dzielimy na kawałki, solimy. Podsmażamy na oleju z obu stron. Cebule obieramy, kroimy i podsmażamy oddzielnie z kminkiem i chilli. Do naczynia żaroodpornego wykładamy podsmażone żeberka, pokrywamy podsmażona cebulą, posypujemy kminkiem i polewamy sosem barbecue, doprawiamy do smaku. Dusimy w silnie nagrzanym piekarniku około godziny. Podajemy z ziemniakami, ryżem lub kasza.

INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: żeberka w sosie barbecue

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy