Zielona tarta z musem jeżynowym

Tarta z musem jeżynowym
Tarta z musem jeżynowymmateriały prasowe

Składniki

  • 120 g szpinaku młodego np. marki Eisberg
  • 3 jajka
  • łyżeczka proszku do pieczenia (płaska)
  • 100 g cukru
  • 220 g mąki tortowej
  • 60 ml oleju
  • sok z połówki cytryny
  • opakowanie cukru wanilinowego
  • 60 g masła
  • opakowanie serka mascarpone 250 g
  • śmietanka 36% 200 ml
  • sok z połówki cytryny
  • 3 garście jeżyn (po zblendowaniu powinno wyjść ok. pół szklanki musu)
  • 4 łyżki cukru pudru
  • dekoracja: np. jeżyny, maliny, lawenda

Sposób przygotowania

materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?