Zielone i czerwone pesto
Oto dwa oryginalne przepisy na zielone i czerwone pesto. Makaron z takim dodatkiem nie tylko doskonale smakuje, ale także znakomicie wygląda.
Składniki:
- garść obranych migdałów
- 10 łyżek oliwy
- 2 ząbki czosnku
- po szczypcie kolorowego pieprzu i soli
- duży pęczek natki
Migdały podpraż na patelni. Przełóż do pojemnika i dodaj pozostałe składniki. Zmiksuj na gładką masę i odstaw, aby składniki się "przegryzły".
Czerwone pesto
Składniki:
- po łyżce nerkowców i obranych migdałów
- 10 łyżek oliwy
- ząbek czosnku
- szczypta soli i odrobina pieprzu
- 12 suszonych pomidorów
- łyżeczka przecieru pomidorowego
- garść świeżej bazylii
Migdały i orzechy podpraż na patelni. Zmiksuj je z pozostałymi składnikami.