Zielone i czerwone pesto

Oto dwa oryginalne przepisy na zielone i czerwone pesto. Makaron z takim dodatkiem nie tylko doskonale smakuje, ale także znakomicie wygląda.

Makaron z pesto smakuje najlepiej
Makaron z pesto smakuje najlepiej 123RF/PICSEL

Składniki:

  • garść obranych migdałów
  • 10 łyżek oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • po szczypcie kolorowego pieprzu i soli
  • duży pęczek natki

Migdały podpraż na patelni. Przełóż do pojemnika i dodaj pozostałe składniki. Zmiksuj na gładką masę i odstaw, aby składniki się "przegryzły".

Czerwone pesto

Składniki:

  • po łyżce nerkowców i obranych migdałów
  • 10 łyżek oliwy
  • ząbek czosnku
  • szczypta soli i odrobina pieprzu
  • 12 suszonych pomidorów
  • łyżeczka przecieru pomidorowego
  • garść świeżej bazylii

Migdały i orzechy podpraż na patelni. Zmiksuj je z pozostałymi składnikami.

Olivia
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas