Reklama

Reklama

Zielone kanapki

Na patelni grillowej rozgrzej oliwę i obsmaż na chrupiąco kromki chleba.

Składniki na 4 porcje:

  • 8 kromek chleba
  • szklanka mrożonego zielonego groszku
  • pęczek szparagów, obranych i rozkrojonych wzdłuż na pół
  • 250 g kremowego twarożku
  • skórka starta z cytryny i sok
  • łyżka oliwy
  • szklanka mięty
  • 1/3 szklanki startego twardego sera
  • sól, pieprz

Reklama

Sposób przygotowania:

1. Na patelni grillowej rozgrzej oliwę i obsmaż na chrupiąco kromki chleba.

2. Zblanszuj groszek i szparagi (2-3 minuty). Następnie odcedź i zahartuj w zimnej wodzie.

3. Zmiksuj na gładką pastę twarożek, po połowie groszku i szparagów oraz skórkę cytrynową i sok z cytryny.

4. Resztę szparagów i groszku wymieszaj z oliwą i przypraw. 5. Posmaruj chleb pastą, dodaj warzywa. Posyp miętą i serem.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje