Zielone trójkąciki z wędliną i dipem

Nadziewana naleśniki
Nadziewana naleśniki123RF/PICSEL

Składniki

  • 1,5 szkl. mąki pszennej
  • 1 szkl. mleka
  • 1/3 szkl. wody gazowanej
  • 2 jajka
  • 15 dag liści jarmużu, świeżego lub mrożonego
  • 1 szalotka
  • 3 łyżki roztopionego masła
  • 1 ząbek czosnku
  • szczypta chili
  • sól
  • olej

- nadzienie

  • 20 dag szynki gotowanej lub wędzonej
  • 5–6 łyżek startego sera typu parmezan

- dip

  • 1 mały jogurt naturalny
  • 1 jajko
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżeczki chrzanu
  • pieprz

Sposób przygotowania

Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?