Reklama

Reklama

Zielono mi!

Idealne wiosenne menu jest lekkie i wartościowe, bo na naszych talerzach coraz częściej zaczynają gościć zielone warzywa. Kreatywne przepisy na dania w kolorze natury przedstawiają Proste historie.

Intensywny smak zielonych warzyw, moc wartości odżywczych - oto sekrety zupy krem z zielonych warzyw od Prostych historii. W opakowaniu znajdują się całe warzywa do zmiksowania, m.in. cukinia, szpinak, zielony groszek i brokuły, dzięki czemu danie ma intensywnie warzywny smak i aksamitną konsystencję. Mrożone tuż po zebraniu, polskie smakołyki wprost z natury, w kilka chwil gotowe są do zmiksowania i... delektowania się wyrazistym smakiem.

Reklama

Wystarczy wsypać warzywa z opakowania do 500 ml gotującej się wody z dodatkiem kostki rosołowej, gotować przez 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Następnie zupę lekko przestudzić, zmiksować i doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotową podawać z chrupiącymi, ziołowymi grzankami dołączonymi do opakowania. Zupę można udekorować listkami majeranku. Zupa krem z zielonych warzyw może posłużyć również do przygotowania... apetycznego sosu, na przykład do ryby. Lekka ryba z warzywnym dodatkiem będzie doskonałym urozmaiceniem wiosennego menu. Dodatek wyrazistego sera pleśniowego, aromatycznego czosnku i.... zielonego sosu, daje efekt w postaci oszałamiającego połączenia smaków.          

Zielony sos do ryby z serem pleśniowym i czosnkiem

Przygotowanie:

1. Na patelni rozpuść 2 łyżki masła, dodaj posiekane 2 ząbki czosnku. Po 2 minutach wrzuć zamrożoną zupę krem, podlej 200 ml bulionu jarzynowego, posól i duś przez 15 minut. 3 płaskie filety mintaja skrop sokiem z cytryny, posól i ułóż w naczyniu do zapiekania posmarowanym masłem.

2. Do ciepłych warzyw wbij 2 jajka, wymieszaj. Następnie wkrusz 100 g sera pleśniowego typu dor blue i 2 łyżki gęstej śmietany. Wyłóż na rybę, przykryj i zapiekaj w 190°C przez 20 - 25 minut.  

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje