Zielony ryż

Aktualizacja

Zielony ryż to alternatywa dla zwykłego białego ryżu! Wystarczy prosty trik, by podawany ryż zachwycił nie tylko swoim lekko zielonym, zachęcającym kolorem, ale też smakował wybornie i nietypowo. Odrobina cebuli, czosnku, a przede wszystkim natek kolendry i pietruszki - wszystko to podsmażone z niewielką ilością aromatycznego bulionu: w ten sposób przygotujecie wyborny zielony ryż, który zaskoczy wszystkich!

Zielony ryż wygląda i smakuje zupełnie inaczej!
Zielony ryż wygląda i smakuje zupełnie inaczej!123RF/PICSEL

Składniki

  • 250 g ryżu
  • 0,5 cebuli
  • ząbek czosnku
  • garść kolendry
  • garść natki pietruszki
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 400 ml bulionu
  • sól
  • pieprz

Zielony ryż - przygotowanie

Zobacz, jak przygotować ten niezwykły dodatek do obiadu:

Zielony ryż - jak go zrobić?Interia Kulinaria

Sprawdź też inne nasze przepisy: