Ziemniaczana miska

Sałatka dla miłośników dań z ziemniaków

Sałatka ziemniaczana
Sałatka ziemniaczana123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Przygotuj sos: jajko ugotuj na półtwardo (włóż je do zimnej wody, podgrzewaj, aż zacznie wrzeć, gotuj 6 minut. Wyjmij, przelej zimną wodą, obierz ze skorupki. Serek wymieszaj z musztardą i sokiem  z cytryny. Dopraw solą i pieprzem. Włóż pokrojone jajko  i zmiksuj na gładki sos.

2. Ziemniaki wyszoruj i ugotuj w mundurkach w osolonej wodzie. Pod sam koniec gotowania dorzuć groszek, gotuj 1 minutę, osącz. Gdy ziemniaki ostygną, przekrój  je na połówki. Mięso pokrój na małe kawałki. Cebulę obierz, pokrój na talarki. Sałatę umyj, osusz i porwij.

3. Wszystkie składniki sałatki połącz, polej sosem, delikatnie przemieszaj. Chłodź co najmniej 30 minut.

Najlepszy przepis na pieczone ziemniakiInteria Kulinaria
Naj
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas