Ziemniaczana miska
Sałatka dla miłośników dań z ziemniaków
Sposób przygotowania
1. Przygotuj sos: jajko ugotuj na półtwardo (włóż je do zimnej wody, podgrzewaj, aż zacznie wrzeć, gotuj 6 minut. Wyjmij, przelej zimną wodą, obierz ze skorupki. Serek wymieszaj z musztardą i sokiem z cytryny. Dopraw solą i pieprzem. Włóż pokrojone jajko i zmiksuj na gładki sos.
2. Ziemniaki wyszoruj i ugotuj w mundurkach w osolonej wodzie. Pod sam koniec gotowania dorzuć groszek, gotuj 1 minutę, osącz. Gdy ziemniaki ostygną, przekrój je na połówki. Mięso pokrój na małe kawałki. Cebulę obierz, pokrój na talarki. Sałatę umyj, osusz i porwij.
3. Wszystkie składniki sałatki połącz, polej sosem, delikatnie przemieszaj. Chłodź co najmniej 30 minut.