Ziemniaczane krążki z rabarbarem

Bułeczki z rabarbarem
Bułeczki z rabarbarem123RF/PICSEL

Składniki

  • CIASTO:
  • 3 szkl. mąki
  • 10 dag stopionego masła
  • 1/2 szkl. cukru
  • 1/2 szkl. letniego mleka
  • 3 dag drożdży
  • 2 jajka
  • 2 małe ziemniaki
  • OBŁOŻENIE:
  • 2 op. budyniu waniliowego
  • 4 łyżki cukru
  • 2 szkl. mleka
  • 1 szkl. soku jabłkowego
  • 4 gałązki rabarbaru
  • KRUSZONKA:
  • po 15 dag mąki i masła
  • 4–5 łyżek cukru

Sposób przygotowania

Najlepszy przepis na pieczone ziemniakiInteria KulinariaInteria Kulinaria
Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?