Składniki: - 8 jajek, - 150 ml mleka, - sól, pieprz, - 100 g wędzonego łososia, - pęczek koperku, - pęczek pietruszki, - pęczek szczypiorku, - 2 łyżki oleju, - pół opakowania rzeżuchy, - 2 łyżki czerwonego kawioru Przygotowanie: Końcem noża ostrożnie zrobić otwory w jajkach i wylać zawartość do miski. Skorupki dokładnie umyć. Jajka roztrzepać, dodać mleko, sól, pieprz. Łososia pokroić w drobną kostkę. Zioła drobno posiekać. Łyżkę oleju rozgrzać na patelni, wlać połowę jajek, dodać łososia i łyżkę koperku. Smażyć mieszając aż jajecznica się zetnie. Zdjąć z patelni i odłożyć w ciepłe miejsce. Patelnię umyć, ponownie rozgrzać łyżkę oleju i smażyć pozostałe jajka z posiekanymi ziołami. Jajecznicę nakładać do skorupek. Dekorować rzeżuchą, szczypiorkiem i kawiorem. Czas przygotowania: 30 minut Jedna porcja zawiera: 670 kJ/160 kcal