Reklama

Reklama

Ziołowe i pikantne sosy do wieprzowiny

Wybierz swój ulubiony.

Koperkowy

Stop 2 łyżki masła, oprósz 2 łyżkami mąki, zasmaż. Dolej 1/2 szkl. bulionu oraz 1szkl. śmietany. Zagotuj. Dołóż 4 łyżki posiekanego koperku Przypraw do smaku.

Tymiankowy z cebulą

Reklama

Obierz 4-5 cebul, zeszklij je na łyżce masła. Oprósz cukrem. Smaż, aż cukier się skarmelizuje. Podlej cebulę 1/4 szkl. bulionu wołowego. Duś, aż cebula zacznie się rozpadać. Wtedy sos przetrzyj. Przypraw go solą oraz sporą ilością suszonego tymianku .

Pieprzowy

Do garnka wlej 300 ml śmietany kremówki. Dodaj 1 łyżkę utłuczonych ziaren kolorowego pieprzu. Wlej łyżkę brandy. Przypraw sosem worcester. Gotuj 5 minut.

Śmietanowy z chili

Do garnka wlej 1 szkl. białego wina, gotuj, aż połowa odparuje. Dolej 1 szkl. śmietany kremówki i gotuj, aż zostanie 1/3 płynu. Pokrój 2 łyżki zimnego masła. Dodawaj po kawałeczku do sosu, mieszając. Pod koniec wrzuć posiekaną papryczkę chili. Posól.


Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje