Ziołowe przysmaki ogrodnika
Tarta z aromatycznymi ziołami i serem to idealny pomysł na kolację w rodzinnym gronie. Szybko zniknie ze stołu!

Składniki
- 1 op. ciasta francuskiego
- 1 szkl. startego sera typu gouda
- 3 łyżki posiekanych ziół: koperku, oregano, natki, rozmarynu
- po 1 bakłażanie, cukinii, czerwonej, zielonej i żółtej papryce
- 2 cebule
- sól
- pieprz
- granulowany czosnek
- olej
6 sztuk
Sposób przygotowania
1. Warzywa umyj. W zależności od rodzaju oczyść, obierz. Wszystkie pokrój na małe kawałki. Smaż na oleju, aż zmiękną. Przypraw. Ostudź, wymieszaj z posiekanymi ziołami i startym serem. 2. Ciasto pokrój na 6 kwadratów. Wylep nimi foremki na tartaletki (o śr. ok. 12 cm). Napełnij nadzieniem. Piecz 20 minut w 220 st. Ew. posmaruj keczupem.