Reklama

Reklama

Ziołowe przysmaki ogrodnika

Tarta z aromatycznymi ziołami i serem to idealny pomysł na kolację w rodzinnym gronie. Szybko zniknie ze stołu!

Składniki dla: 6 sztuk

Składniki

  • 1 op. ciasta francuskiego
  • 1 szkl. startego sera typu gouda
  • 3 łyżki posiekanych ziół: koperku, oregano, natki, rozmarynu
  • po 1 bakłażanie, cukinii, czerwonej, zielonej i żółtej papryce
  • 2 cebule
  • sól
  • pieprz
  • granulowany czosnek
  • olej

Sposób przygotowania

1. Warzywa umyj. W zależności od rodzaju oczyść, obierz. Wszystkie pokrój na małe kawałki. Smaż na oleju, aż zmiękną. Przypraw. Ostudź, wymieszaj z posiekanymi ziołami i startym serem. 

2. Ciasto pokrój na 6 kwadratów. Wylep nimi foremki na tartaletki (o śr. ok. 12 cm). Napełnij nadzieniem. Piecz 20 minut w 220 st. Ew. posmaruj keczupem. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje