Złota tarta

Ciasto w sam raz na jesienne popołudnie

Tarta z dynią
Tarta z dynią123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Składniki ciasta posiekaj nożem, bardzo krótko zagnieć. Owiń w folię i włóż na 30 min do lodówki. Następnie ciastem wyłóż formę do tart, obciąż je i podpiecz na złoto. Ostudź. 

2. Połącz składniki nadzienia (mieszając ręcznie lub delikatnie mikserem). Wylej na spód. Podpiecz 10 min. W tym czasie rozwałkuj resztę ciasta, jeśli robisz dekoracje i wycięte kształty. Wyjmij tartę, ułóż je krańcach ciasta. Piecz dalej w 180 st. C ok. 40 min do ścięcia nadzienia. Jeśli ozdoby zaczną się za bardzo przypiekać, nakryj je folią aluminiową (nie dotykając nią do nadzienia).

Wygraj 20 000 złotych!INTERIA.PL
Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas