Zrazy i bitki w wersji fit

Mięso z sosem pieczarkowym
Mięso z sosem pieczarkowym123RF/PICSEL

Schab w sosie pieczarkowo-jogurtowym

Składniki

  • 60 dag chudego schabu środkowego bez kości
  • 30 dag pieczarek
  • po 1 pietruszce i cebuli
  • 1/3 szkl. jogurtu naturalnego
  • 1 czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki świeżego posiekanego rozmarynu (lub 1 łyżeczka rozmarynu suszonego)
  • 3 ziarenka ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe
  • 300 ml bulionu warzywnego
  • jasny sos sojowy
  • olej

Sposób przygotowania

Schab ze śliwką – jak zrobić?Interia KulinariaInteria Kulinaria
Roladki z ogórkiem
Roladki z ogórkiem123RF/PICSEL

Drobiowe zrazy zawijane

Składniki

  • 4 plastry mięsa z indyka
  • 4 plasterki szynki dojrzewającej
  • 4 korniszony
  • 3 młode marchewki
  • 1 cebula
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 2 kromki pieczywa razowego
  • 1 łyżka jasnego sosu sojowego
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka suszonego tymianku
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1/2 szkl. bulionu
  • olej

Sposób przygotowania

Przepis na zrazy zawijaneInteria KulinariaInteria Kulinaria
Polędwiczka z fasolką
Polędwiczka z fasolką123RF/PICSEL

Medaliony w kolorowym pieprzu

Składniki

  • 40 dag polędwiczki z indyka
  • 2 łyżeczki kolorowego pieprzu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 50 ml białego wytrawnego wina lub sok z 1/2 pomarańczy
  • 1 łyżeczka jasnego octu winnego lub soku z cytryny
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku lub rozmarynu
  • sól ziołowa
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
2 osób

Sposób przygotowania

Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?