Reklama

Reklama

Zrazy z ogórkiem, szynką i papryką

maczny farsz do roladek można zrobić z ziemniaków lub kaszy, które zostały z poprzedniego obiadu. Wystarczy dodać do masy podsmażony boczek, cebulę, łyżkę śmietany, ulubione przyprawy, wymieszać i zawinąć

Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • 1 kg udźca lub łopatki wołowej
  • 3 łyżki musztardy
  • ogórki kiszone
  • papryka
  • 2 cebule
  • 15 dag szynki
  • łyżka masła klarowanego
  • pół szklanki mąki
  • papryczka chilli
  • 2 suszone podgrzybki
  • ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

1. Mięso pokrój i rozbij tłuczkiem. Posyp pieprzem i posmaruj  musztardą. Ogórki, paprykę i jedną cebulę pokrój w paski i ułóż na mięsie. Przykryj plastrem szynki. Całość mocno zwiń i obwiąż nitką. 

2. Zrazy obtocz w mące, podsmaż na maśle. Przełóż do garnka, dodaj drobno posiekaną cebulę, chilli, grzyby, czosnek. Zalej wodą i gotuj 2 godziny. Dodaj musztardę. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje