Zrazy z ogórkiem, szynką i papryką

maczny farsz do roladek można zrobić z ziemniaków lub kaszy, które zostały z poprzedniego obiadu. Wystarczy dodać do masy podsmażony boczek, cebulę, łyżkę śmietany, ulubione przyprawy, wymieszać i zawinąć

Zrazy wołowe
Zrazy wołowe123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Mięso pokrój i rozbij tłuczkiem. Posyp pieprzem i posmaruj  musztardą. Ogórki, paprykę i jedną cebulę pokrój w paski i ułóż na mięsie. Przykryj plastrem szynki. Całość mocno zwiń i obwiąż nitką. 

2. Zrazy obtocz w mące, podsmaż na maśle. Przełóż do garnka, dodaj drobno posiekaną cebulę, chilli, grzyby, czosnek. Zalej wodą i gotuj 2 godziny. Dodaj musztardę.

Przepis na zrazy zawijaneInteria Kulinaria
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas