Reklama

Reklama

Zupa chrzanowa

Witaminowa bomba.

Składniki

  • 1 łyżka masła
  • 1 litr bulionu warzywnego
  • 1 pęczek koperku
  • 1 dymka
  • 200g ziemniaków
  • 1 1/2 dużego korzenia
  • chrzanu
  • 2 łyżki chrzanu ze słoika
  • przyprawy: pieprz, sól
  • uprażone orzechy włoskie

Przygotowanie:

1. Dymkę pokrój w talarki. Ziemniaki obierz ze skóry i pokrój w kostkę, chrzan zetrzyj na tarce.

2. W garnku rozgrzej masło, dodaj dymkę i ziemniaki. Duś na wolnym ogniu około 5 minut.

3. Włóż warzywa do bulionu, dodaj starty chrzan, doprowadź zupę do wrzenia, potem gotuj pod przykrycie na wolnym ogniu około 30 minut. Na koniec dodaj chrzan ze słoika i zagotuj.

4. Podawaj z koperkiem i uprażonymi orzechami.  

Przepis pochodzi z książki "Zupowy detoks" Urszuli Mijakowskiej i Moniki Stachury



Reklama

materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje