Reklama

Reklama

Zupa cytrynowa (po 2. roku)

Nie masz pomysłu, co zrobić na pierwsze danie? Zaskocz domowników i przygotuj im zupę cytrynową. Smakuje naprawdę wyśmienicie.

Składniki:


  • 100 g piersi indyka
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • 1-2 łyżeczki 18-proc. śmietany
  • 1/2 szkl. ugotowanego ryżu
  • łyżka soku z cytryny
  • łyżeczka posiekanego koperku

Reklama


Przygotowanie:


1. Pietruszkę i selera dokładnie umyj, obierz i opłucz pod bieżącą wodą. Pokrój je w kostkę, włóż do garnka i zalej 250 ml wrzątku.

2. Mięso opłucz, dodaj do warzyw i gotuj wszystko do miękkości.

3. Odcedź warzywa i mięso, ale nie wylewaj wywaru, tylko dodaj do niego wyciśnięty sok z cytryny i ponownie zagotuj.

4. Mięso z indyka pokrój na bardzo małe kawałki i wraz z warzywami dodaj do wywaru.

5. Zupkę zabiel śmietaną i gotuj przez chwilę.

6. Dodaj do niej ryż i posiekany koperek.

Dowiedz się więcej na temat: Zupa cytrynowa

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje